Ljudi su najveći potencijal

Hadži Milentijeva 33, Beograd

Odluka Izvršnog odbora Udruženja “IT Veštak” o statusu članova Udruženja

11:56 Beograd, Republika Srbija Informativna služba Udruženja "IT Veštak" 2 minuta

Izvršni odbor Udruženja sudskih veštaka za informacione tehnologije “IT Veštak” na sastanku održanom 27. decembra 2014. godine, posvećenom pre svega problemima funkcionisanja Udruženja “IT Veštak” uzrokovanim potpunom neaktivnošću jednog dela članova, doneo je novu odluku o statusu članova Udruženja.

Odluka je doneta imajući u vidu da:

  1. Članstvo u Udruženju je lična odluka i interes svakog pojedinca koji je pri prijemu prihvatio Statut i Etički kodeks Udruženja “IT Veštak”, pa je i sam ostanak u članstvu uslovljen poštovanjem ova dva statutna dokumenta.
  2. Udruženje je neprofitna organizacija i izdržava se od članarine koja se određuje za svaku godinu (koja se nije menjala poslednjih 8 godina) i 10% prihoda člana Udruženja ostvarenog veštačenjima u kojima je posredovalo Udruženje.
  3. Deo članova Udruženja zapostavljaju svoje obaveze i ignorišu upozorenja Udruženja za izmirenje istih radi čega podsećamo na član 7. stav 7. Statuta Udruženja “IT Veštak” u kojem se navodi da: “Članstvo prestaje dužom neaktivnošću člana i neplaćanjem godišnje članarine u trajanju od 2 godine.”
  4. Redovan rad i izmirenje finansijskih obaveza Udruženja je na taj način ugrožen, a dalji rad je omogućen zahvaljujući entuzijazmu malog broja aktivnih članova koji izvršavaju svoje obaveze.

Da bi se prevazišli navedeni problemi Izvršni odbor Udruženja “IT Veštak” je doneo odluke da:

  1. Pozove sve članove Udruženja da se aktivnije uključe u rad Udruženja i da izmire svoje obaveze plaćanja članarine i učešća od 10% ostvarenih prihoda veštačenjem u predmetima koje je obezbedilo Udruženje.
  2. U skladu sa Statutom Udruženja, Izvršni odbor Udruženja predložiće Skupštini Udruženja da prestane članstvo u Udruženju svim članovima koji do 31. maja 2015. godine ne izmire svoje obaveze po pitanju članarine za poslednje dve godine.